20091127

034



amen asså!! de här me tjockisar!! först gnäller dem att ojojoj va ja e fet å sen så går dem å käkar 2 snickers för å trösta sej liksom!!! å ja som e smal som måste lyssna på de där å säjjer man nåt så blir det liksom 1 jäckla liv!!being beautyful dosent make me a bitch!!

♥ ♥ ♥
kozi

033



Bloggveckan har så här långt handlat om att Der A-Mann fyllt 40, att jag har VAB:at & om en rullstolsbunden brittisk popfysiker med hypnopompa transcenderande superegenskaper & med smak för The Shamen.

I övrigt har jag suttit & droppat minnen ifrån en tid då några som tittar in här inte ens var födda. Så, hur kan jag kompensera detta trettioplussade unkna & luckra upp en alltmer stickande bouquet av gubbscrotum? Mina vänner, vi behöver ett doftblock.

Och det doftblocket är nu här i form av en gästbloggerska som är vår samtid per verbatim. Det är dags för moderna tankar direkt ifrån gatan, det är dags för Kozi-Li.

20091126

032

Det är först framåt 80-talet jag börjar komma ihåg specifika matcher. Innan dess är det mest lösa brottstycken som Thomas Sjöbergs 1-0 mot Brasilien & argentinska kaostifon i VM '78; Ove Rübsamen & Sanny Åslund i tajta Gnaget-tröjor samt huvudanledningen till en alltjämt pågående vurm för Laurie Cunningham & Cyrille Regis: Man Utd-WBA 1978.

Nu på lördag kl 13:30 repriseras den i sin helhet (SVT).



*gåshud*

031

Lyssnar igenom The Smiths-katalogen. Håller kvar & smakar på spontana associationer & solkiga minnen.



(2/73) Some Girls Are Bigger Than Others

Linköping, 1991
- Vi går, säger hon.
- Visst, svarar jag & sladdar ner ifrån den löjligt höga barstolen & landar med ett dämpat duns.

Men jag hör aldrig hennes duns komma så jag vänder mig om, ser henne bekvämt kliva av & inser att hon är minst 1.90.

20091125

030

VAB-dagbok

Tintin i Hajsjön
, Pettson samt Farbrorn som inte vill va' stor.
Utöver det, en hel del samtal om mode.

029



Jag vaknar med tårar i ögonen. Stephen Hawking har just viskat till mig i landskapet mellan sömn & uppvaknande: Omega Amigo, for you I will always have time.

20091123

028



För en vecka sedan var Coachführern ensam i bekantskapskretsen om att verka i ytan mellan 30-plusskapet & långvården. Men sedan dess har även Der A-Mann äntrat de f-y-r-t-i-o, & i lördags höll han kalas under succéartade former.

Där var som brukligt födelsedagspresenter, bland annat fick Der A-Mann ett teleskop, något jag tror kommer att få stor betydelse för våra framtida get-togethers:

Jag ser nämligen framtida löften om Space Fridays. Där vi med bioptisk precision skådar Jupiters månar & kopulerande grannar; dränker oss i Bloody Marys & med rinnande mascara springer nakna runt kvarteret i änglavingar & nipple clamps. Blottade medelålders ben som furiöst trampar igenom Skara-natten, ljudet av skor som klapprar mot våt asfalt blandas upp med ett ogudaktigt skränande - det är våra spelat tonårsspruckna stämmor som ekar hotfullt mellan radhuslängorna: "DU ÄR INTE MIN RIKTIGA PAPPA-PAPPA-PAPPA!"

När polisen anländer sitter vi där med pannan i bekymrade veck & ser vuxna ut. Vi pekar österut & säger myndigt: "De försvann mot Skövde på trimmade mopeder, konstapeln", innan vi låtsas fortsätta diskutera korta statspapper & andra småborgerligheter.

Och någonstans just där tror jag vi hittar fördelen med fyrtiotaggare i umgänget. De gamla poserna passar ändå inte längre utan hänger i bästa fall bara lite slappt runt midjan likt en gammal uttjänt stickad tröja.

20091120

027

Sedan jag såg Antichrist snubblar jag över rådjursliknande entiteter* överallt. Enligt symboliken är de skygga oberoende skuggor som inte underställer sig - men jag ser bara en väldigt hög death rate.


(i) - beheaded


(ii) - roadkill


(iii) - skalperad


(iv-vii) - förstenade


(viii-ix) - beheaded


(x) - beheaded


(xi) - beheaded

* = variationer av graciösa fyrbeningar med horn. De heter säkerligen olika saker som rådjur, hjort, ren osv men jag vet inte skillnaden ty det hör till min obildning på samma sätt som en skalbagge är blott en skalbagge & inte en specifik sumthin’-sumthin’-bagge. OK?

20091119

026



Det här är den svenska kungafamiljen. I dagsljus kan de passera som vilken familj som helst, men nattetid är de helt fluorescerande.

Då förvandlas de blåblodiga sovkamrarna till fuktiga hålrum av sömnlöshet där väggarna draperats med folie & fönstren förslutits med persienner av bly - de enda material som stänger ute tankarna om ett ämbete i slutgiltigt sönderfall & ett leverne på lånad tid.

För de vet att den dag som hemligheten kommer ut, & de avslöjas tillhöra en högadlig bioluminiscent ras, så kommer de att fördrivas. Kanske till Arboga.

025

Björn vs Ultravox



(but is it art?)

20091118

024



Det här är den svenska kungafamiljen. De bär ringar som är huggna direkt ur den heliga graalen. Så länge de bär dem kommer de att leva & regera för evigt - så säger profetian. Men den skrevs å andra sidan långt innan parlamentarismen blev à la mode.

20091117

023

Min nya hårgelé luktar gammal tant slash pariserluder.

022

Lyssnar igenom The Smiths-katalogen. Håller kvar & smakar på spontana associationer & solkiga minnen.



(1/73) This Charming Man

Skövde, 1983-84
(i) Vet inte när men det var mörkt ute. Ensam i pojkrummet draperat med Adam & the Ants, Depeche Mode & Cyrille Regis. Första kontakten över ett sprakigt AM-band (David Jensen?).

(ii) Senare i en Smash Hits-intervju: Moz i ful skjorta på en bädd av Oscar Wilde-böcker.

Kommer inte ihåg några liljor däremot.

20091116

021

Tänkte för en gång skull försöka avsluta något större projekt som påbörjats. Det var iofs aldrig någon succé på Det Gamla Stället, men jag tror det passar bättre in här på Fist of Cheese där det är mer inåtvänt, asocialt & mindre glättigt.

Jag pratar alltså om när jag frossar mig igenom de 73 ingående delarna av The Smiths-katalogen & smakar på de spontana associationer & minnen de ger.



(...och apropå The Smiths så finns en purfärsk splitsingel med Parenthetical Girls & Xiu Xiu ute nu. Parenthetical Girls gör Handsome Devil på ett så djävulusiskt ljuvligt sätt att tanken om att det är den bästa Smiths-cover som någonsin gjorts korsar sinnet. Eller förresten...det är den bästa Smiths-covern som någonsin gjorts. Xiu Xiu å sin sida tar sig an Moz & I Am Hated For Loving.)

20091113

020



Veckans cravings så här långt:

måndag
Fuller’s ESB
[Former Ghosts, The Bull & The Ram]

tisdag
prinskorv
[Former Ghosts, A Note]

onsdag
makrill i tomatsås
[Stone Roses, I Wanna Be Adored]

torsdag
knaperstekt bacon
[Xiu Xiu, I Luv The Valley OH!]

fredag
skäggbiff
[Parenthetical Girls, Handsome Devil]

019

I övrigt hinner jag inte uppdatera så kolla in det här, det här & det här istället. Quality.

Eller kanske Former Ghosts turnéblogg? Den hittar ni här.

20091112

018

017



Stephen Hawking bär glasögon som ser rakt igenom dig. Han ser ditt verkliga jag. Din själ, ditt väsen. Han ser allt du någonsin har gjort, de bra sakerna som de dåliga - sedan dömer han. Många tror att det är Guds uppgift men det är fel, det är Stephen Hawkings.

20091111

016



Min fars enda råd till mig var:
- Låna aldrig-aldrig-aldrig pengar av juggar!

Sedan försvann han spårlöst i Jakobsbergs centrum
med spelvinst & tvivelaktigt damsällskap.
Hon hette Natassja & var ifrån Leningrad,
med illröda läppar & ett alldeles för gällt skratt.

20091110

015

Der A-mann har i veckan som gått inläggat en del om vår gemensamma kamrat Coachführern med hänvisning till den senares vapenintresse & mer hårdkokta sidor. Jag har egentligen inte så mycket att tillägga om det, men idag inträffade något som motiverar en inflikning i ämnet.

Idag anlände nämligen ett brev till kontoret, det var dokument som Coachführern skickat upp & som chefen bad mig gå igenom, inget konstigt med det. Dock, mellan handlingarna hade Coachführern råkat blanda in sin privata korrespondens...& tydligen så önskar han sig en ny matta i julklapp:

014

Jag antar att jag borde skriva något om Berlinmuren & reminisca om vad jag gjorde idag för 20 år sedan när jag hörde om vad som hänt.*

Men november ’89 kommer aldrig att vara Berlin, november ’89 tillhör Manchester. November ’89 är 808 State, Stone Roses & Happy Mondays. Madchester ägde & hela Storbritannien ville gå på uni i Manchester, eller åtminstone så att det gick att partypendla in på helgerna. Kat var en av dem, men hon kom aldrig närmare än Nottingham.



* Jag hade missat det hela & visste ingenting förrän på morgonen den 10:e. Jag satt yrvaken i sängen & lyssnade på nyhetssändningarna på radion, satt där (smårörd) i ca 20 minuter & bara lyssnade, tänkte: det var som f-n, det här är stort...det här är riktigt jävla stort.

Jag har för mig att det var grådaskigt väder, av typen svensk standardiserad november-emo.

013

Jag hoppas att jag misstolkat det hela, för om inte så innebär det att schönheit dog igår.

En tribut ifrån schyssta-översnubblade-bilder-på-nätet-mappen:

20091109

012



Det här är den svenska kungafamiljen. För 200 år sedan mejslades de ur det franska urberget & skickades till civilisationens tassemarker för att skänka svearna ljus & bildning. Hedningarnas degenerativa anlag & kulturella förfall hejdades i samma ögonblick de klev ur sin praktfulla droska & yppade sina första ord till folket:
- Plié!

011

Ni har väl inte missat min Anna Odell-imitation i profilbilden?

Förlagan:


edit:
vänligen ignorera, profilbild bytt.

20091108

010



Förhoppningar om Trippeln reduceras till ett gäckat jämnmod strax innan Hallsberg. I sätet bredvid läses Stieg Larsson (överallt denne jävla Larsson!).

T-Centralen tycks belägrad av svininfluensa; hostningar, snörvlanden, ögon av glas.

Fem stationer västerut & en fimpbeströdd promenad senare sitter jag i det hyrda rummet som under veckorna tjänstgör som ställföreträdande hem. Sitter med en obegriplig craving efter corn flakes.

Ser en dokumentär om DDR & slösurfar. Någon duschar, katter jagar varandra. Funderar på att se klart Inland Empire. Tar en bild med mobilen; ett slags stilleben av avspelet till ännu en pendlarvecka.

009



...and they showed us they are gods.

20091107

008



Ja hörrni, kan man inte vara en del av lösningen så får man se till att vara en del av problemet. IKEA, let's do it!

20091106

007

Illustrerade ord:
Hängpattar



I Vitryssland är hängpattar en delikatess som ätes rimmade, gravade eller lufttorkade.

Trivia:
Valar som växer upp i kalla vatten utvecklar hängpattar för att hålla värmen - det är lite som stenull för dem. På Grönland har man sedan 1700-talet jagat val just för deras hängpattars skull. Man torkar dem, spänner upp dem & använder som små mysiga caféer, så kallade lattepattar.

006



Även om blogglivet för närvarande känns som pånyttfött med en ny kanal att balansera upp vardagsbluesen med så vet vi alla vad som väntar därborta runt hörnet; de oinspirerade svackorna & idétorkan. Den totala ämnesdöden som om Karon själv kravlat sig upp ifrån flodbanken, rövat bort & skeppat över all form av spontan ingivelse till dödsriket.

Men, den här gången har jag en plan. När perioderna av desillusionerade stiltjen anländer så bemöter jag dem med insikten om att man faktiskt inte måste uppdatera vareviga jävla dag. Och när konstpauserna blir alltför långa för att vara klädsamma så tänker jag helt enkelt återvinna gammal skit istället. Eventuellt uppdaterad, eventuellt inte. Så nu vet ni det.

20091105

005

Jag har förärats med ett alldeles eget inlägg hos Der A-mann.
Läs det här.

(Vill du också tjäna extrapengar på din blogg? Jag betalar bra för dina kruserier.)

004

Highlights ifrån dagens tågresa:

003



Åldern tycks göra mig mjäll & blödig. På tuben i morse, i höjd med Huvudsta, kom jag på två förmildrande omständigheter för Göteborg; Ebbot Lundberg & Emrick Larsson.

...& snart sitter man där, ensam & världsfrånvänd. En relik omgiven av uppstoppade katter som skriver insändare om dunka-dunka & att det var bättre förr. Reser sig med visst besvär för att rastlöst knarra omkring i ett par gamla tofflor & invänta dagens höjdpunkt - kateterbytet med syster Elin.

20091104

002



Jahapp, då var man tillbaka efter ett två månaders andrum. På ny adress & utan bagage.

Såå...vad har hänt sen sist? I princip ingenting. Veckopendlar alltjämt; jobbar, röker, letar musik-kickar, tuggar fluortuggummi, ser film & luktar Armani Attitude Extreme. Det är regelbundna turer till Råsunda, Papercut, Pet Sounds, AG:s & Bagpiper’s Inn. Turer på roddmaskin & blå linjen. Kajak runt Kungsholmen.

På helgerna tvättar jag & dammsuger; pussar min fru & kramar min katt. Jag käkar osynlig tårta med min 2,5-åring. Vi målar, jagar varandra & tittar på Dr Snuggles. La dolce vanilj-vita liksom.

...& under tiden utsåg Vecko-Revyn årets bloggar. Någon som kallar sig Foki vann. Hehehe, foki foki no pay.

001

Jag börjar med ett avslöjande; jag är högerhänt men vänsterfotad.