20120330

766

20120324

765



Bläckfisken är tillbaka efter att ha varit spårlöst försvunnen sedan nyårsdagen.

- Var har du varit?
- Semester. Danmark.


Nu ligger den under badkaret & sjunger entonigt, timme ut & timme in:
pussy-pussy-pussy-pussy-pussy, pussy-pussy-pussy-pussy-pussy
.

764



feb 25, 00:28
"Diane, if you could bottle this air people would line up around the block, cash in hand. Somebody, although probably not me, could make a fortune. But, isn't that always the way?"

20120323

763

-norpat ifrån Metta:
(f.ö. en av väldigt få bloggare jag känner IRL)



just nu ---

-läser:
Fernando Pessoa, A Little Larger Than the Entire Universe; Jamie Stewart, A Neo Tropical Companion samt Wesley Eisold, Deathbeds (har ett par stycken igång samtidigt).

-väntar på:
att MasterCard-saldot ska justeras. Hockeysemifinaler. Allsvenskan. Att mina favoritbloggar ska uppdateras. Utväxling på vårkänslorna.

-lyssnar på:
John Maus. Vatican Shadow.

-tittar på:
Six Feet Under (är mitt i säsong två). Bundesliga.

-nyfiken på:
de där små vibratorerna man kan sätta på fingret (& såklart att testa en på någon). Piketer.

20120322

762



ursprungliga versionen:
Dumpade i ett plåtskjul (mitt i en evigt grå barrskog) ligger alla kasserade hjärtan, brustna som åderlåtna, i drömlöst slummer.

slutliga versionen:
The House of the Declining Sun. Where sincerity is held captive in a contemporary mire of sperm, blood & slush.

761

De fyra sista på den där bildgrejen. Antar att det inte är någon idé att lova att aldrig göra om det här, för vem lurar jag med det? Mig? Dig?

>

10/childhood
Här hade det passat bra med det där kortet där jag sitter & ingående studerar förpackningen till en Kodak-rulle. I blå tröja, med nerdreglad bröstkorg.

---

20/someone you love
Oändligt förutsägbart, oändligt lätt val.



---

21/reflection
Såg grannkatten med randiga svansen som var ute & patrullerade sitt revir. Den stod länge & glodde in igenom ett källarfönster. Kan ha varit sin spegelbild den studerade, men den kan lika gärna ha fönsterfluktat.

---

31/you, again
Dagsfärsk bevisning för att jag faktiskt har läppar.



---

20120320

760



g-a-r-d-e-r-o-b-s-o-b-s-e-r-v-a-t-i-o-n

63% av brallorna har gylf med dragkedja.
Ambitionen är att andelen dragkedja ska ligga i spannet 70-75%.

- Varför?
- För att det är störande med den extra halvminut som läggs på bältet & knäppningen vid exempelvis toalettbesök.
- Så? Skulle du hosta upp en hundring extra för dragkedja?
- Hmm, näe.

- Dåså, då är det inget problem heller.


Avskyr att resonera med mig själv.

---

Tror för övrigt att jag fått väldigt starka känslor för en jacka.
Kompenserar jag? Eller kan det vara den rätta den här gången?
*heart’s a tart*

20120319

759



feb 24, 11:30
"I'm pretty sure I'll be checking into a motel, I'm sure the sheriff will be able to recommend a clean place, reasonably priced. That's what I need. Clean place, reasonably priced."

758



Jamie Stewart ställer ja- & nej-frågorna, ni ger svaren. Men kom ihåg att svaret måste vara i form av en fråga, för den 14/4 spelar han i Sthlm & skulle ni tro mig om jag sa att den som inte frågat till dess kommer att drabbas av Samtidens mest relevanta vrede?

>>> 1
have you ever seen a really filthy power dynamic porno that starts with a 9/11 we will never forget banner & then goes right to an open ass?

Skulle ni tro mig om jag sa att jag egentligen är NEJ på den & hellre funderar på att se om Riget- eller Mighty Boosh-boxen för att det känns som om det var ett tag sen nu, & vem vill vara med, & ska vi käka chips till det eller kanske små grillspett?

>>> 2
do you ever feel like having your mind melted and then lathering yourself all over the moog cluster flux pedal?

Skulle ni tro mig om jag sa att jag egentligen svarar JA även om det borde vara ett NEJ då jag istället när det väl sker hade tänkt att bilda ett kraftfullt lödder över en brödrost eller en för-förstärkare eller i värsta fall en stekpanna?

>>> 3
do you think it is fun to lay down at the feet of people who hate you and pretend that you are glued to the cement and can't get up?

Skulle ni tro mig om jag sa att jag egentligen svarar JA på denna hundra gånger utav hundra & menar det varenda gång & lite till?

>>> 4
did u know that if you run outside and scream beep beep beep it lowers crime on yr block but if you live in the woods it omits the goblins?

Skulle ni tro mig om jag sa att jag egentligen tänkt svara NEJ på den här men när jag läste om frågan så låg plötsligt & helt oavsiktligt ett JA närmare till hands?

>>> 5
did you feel it brush by when i tried to stab you in the face with a vorpal blade made of hot tamale candy & orange rubber but JUST missed?

Skulle ni tro mig om jag sa att jag egentligen svarar NEJ trots att överdos av het kanel bränner tungan alldeles orange i just detta nu även om nuet i detta specifika fall ligger minst två år tillbaka i tiden?

>>> 6
when you look at your reflection in a pond, would you please shout into the water, "I AM THE ANSWER!"?

Skulle ni tro mig om jag sa att jag egentligen alltid redan gör det så JA?

>>> 7
have you ever dreamed that you were a giant but that everyone else was a demon smurf but you were so big it didn't really fucking matter?

Skulle ni tro mig om jag sa att jag egentligen lever den drömmen dagligen trots att jag såklart är av medellängd så NEJ?

>>> 8
when you look up at the sky, freshly covered in the blood & gore of the fallen, do you sing, "i'm gonna wash that man right out of my hair?"

Skulle ni tro mig om jag sa att jag egentligen svarar JA men att jag har en huva uppfälld & får Vi i femman-signaturen på hjärnan & blandar ihop melodierna så att det slutar med att jag står & brummar Ali Pang utan att riktigt veta varför?

>>> 9
Oi Dude, do you want me to knit you are a sweater made of mutha fuckin EELS?

Skulle ni tro mig om jag sa att jag egentligen svarar JA, tack?

>>> 10
if you see someone crying in the streets, do you stop to ask if you can touch their face?

Skulle ni tro mig om jag sa att jag egentligen hellre frågar om varför det överhuvudtaget alltid måste vara relevant att jag är straight, vit & medelålders & om det kan vara så enkelt att det är på grund av att jag enklare ska passa in i någons prefabricerade kognitioner så NEJ?


(skulle ni tro mig om jag sa att alla frågor egentligen kommer exakt härifrån?)

20120318

757



feb 24, airborne
"From the remains on the man’s tray across the aisle, my stab at the menu was on the money. Except they served bacon instead of sausage."

756

20120317

755



feb 24, 09:00
"Eggs, sausage, toast, jam, juice & the usual coffee-scented hot water. What airlines do to coffee shouldn’t happen to a dog."

754



blev indirekt påmind om finalserien mellan AIK-Färjestad 1981

i
Gnagets Anders Håkansson fick i andra finalmatchen på en rökare som gick i mål, men skottet var så hårt & pucken studsade ut så snabbt att domaren aldrig hann uppfatta att den var inne. Värmlänningarna körde sedemera över oss, inget snack om det, men känslan är alltjämt att om målet godkänts hade det kunnat slutat annorlunda. Kalla mig långsint men det retar mig än idag.

ii
Vi var bara två gnagare på skolan. Ser ett soligt vinterlandskap, & det där utomhusbordet vi spelade rundpingis kring i princip varje rast. Det var mycket som tydliggjordes där & då: känslor av exklusivitet, identitet & lojalitet, kanske till och med någon slags integritet. Men mest märkbart av allt var det som föddes den dagen, åtminstone hos en av de två övermannade småpojkarna med ansiktet nedtryckt i skaren: h a t e t. I samma nyans som lågan hos en blåslampa.

753



feb 24, 08:00
"I decided to pass on the rent-to-own option, Diane. Leasing may be the fast track to an appearance of affluence, but equity will keep you warm at night."

20120316

752



Popbitch, med saker man vill veta:

> Det finns sex stycken fler Starbucks i London än i New York.

> Den lilla killen i The Shining är numera professor i biologi.

> När Osama bin Ladens brorsa Salem smakade Tabasco för första gången gillade han det så mycket att han genast lät skeppa hem 5000 lådor till Saudiarabien.

> Freddie Mercury's mellannamn: Pluto.

> Andelen psykopater: 1 på 100. Andelen psykopatiska bankirer på Wall Street: 1 på 10.

> 2010 lät 9% av de brittiska företagen spärra för sociala mediesajter. 2011 var motsvarande siffra 32%.

> Och apropå sociala medier så fanns det för ett halvår sedan ungefär 140 miljarder foton på Fejan. Vilket mellan tummen & pekfingret är 4% av alla foton som någonsin tagits.

751

20120313

750



en vecka

--> har vadat knädjupt ibland självinsikter i över ett halvår för att finna de rätta orden. De har nu infunnit sig. Orden äro: ’ennui’, ’sälta’, ’Råsunda’ samt ’crevasse’.

--> en hälsena så uppspänd att varenda nästa-steg kan förväntas åtföljas av en torr, diskret smäll.

--> Skinny Puppy är världens bästa band någonsin, alla kategorier. Detta är min övertygelse.

--> tider av vattkoppor gör att jag har en liten prickikorv som vaknar klockan fem med Scooby Doo-funderingar: Pappa! Pappa! Varför drar de inte av monstret masken direkt i början istället? Då vet de ju vem som är boven på en gång!

--> det kallas tydligen ’att jabba’. Vilket alltså är lika med VAB slash jobba hemifrån. Har fortfarande inte helt konsoliderat uttrycket & tycker instinktivt inte om det på samma sätt som jag ogillar ring-in-program på radio eller tillgjorda skratt.

--> har haft den shortlistad i tio år, men nu äntligen har Six Feet Under börjat rulla.

--> apropå serier. Berättade jag det? Att jag förra sommaren började sätta ihop alla Super Hans-sekvenser till en lång kronologisk livsberättelse. I teorin låter det naturligtvis som en fantastisk irrfärd, men taget ur kontext föll det helt platt. Fattar fortfarande inte hur det ens är möjligt. Alltså, helt P L A T T.

--> ännu en årsring. Har slutat räkna dem vid det här laget. Det är som en oxiderad silverpenning som ligger i brevlådan en gång om året. Man ser den, stönar kvalfullt (men enbart för effekt), & slänger ner den i den där kökslådan som svämmar över av vinkorkar, take away-menyer, klädestags, sladdar, eventuellt halvviktiga papper som eventuellt kan vara bra att ha någon gång (eventuellt), batterier, post-its, pennor, lim, sådana där old school ölkorkar med metallhållare, klistermärken, en tumstock. Fan.

(djurgåaaahahahahahahahaha)

20120307

749

20120306

748



Ett steg närmare ett avslut på den där ett-foto-om-dagen-grejen.
Även denna gång U T A N foton (*punk*/*mupp*).


>

3/something you adore
Vakna utsövd, hyfsat tidigt, när solen strålar & det inte finns några som helst måsten att ta itu med. Eller tjuvlyssna på lillkillen när han leker med sina gubbar. Dramerna som utspelas. Inlevelsen! Eller en fet block tackle som sprutar av vilja & adrenalin & får hela Råsunda att ställa sig upp av tryckvågen & vråla rakt ut.

---

9/daily routine
Efter att ha gått omkring en väldigt massa år & bara tyckt att det varit jobbigt, att man blir för varm, för uttråkad osv osv så har jag sedan ett år tillbaka blivit helt torsk på att bada. Brukar soaka in varje kväll, & väldigt ofta sammanfaller det med reprisen av Studio ett.

---

16/morning
Generellt kommer den alltid alldeles för tidigt.

---

27/lunch
I princip dagligen (plus/minus någon timme).

---

28/light
- Into the light, Leland. Into the light.
- I see…her. She’s there.
- Into the light, Leland.
- She is beautiful.
- Into the light.
- Laura!
- Don’t be afraid.

---

(bara fyra kvar nu, kan bli bilder till!)

747

746

Illustrerade ord:
Mikael Persbrandt, karaktärsskådespelare.

20120302

745



När Stephen Hawking föddes uppenbarade sig tre färgsprakande regnbågar över Albions fertila nejder, & ifrån dess välvda färgband travade tre enhörningar ned med sulkys fyllda av dyrbara gåvor. De knäböjde framför den nyfödde, bjöd honom en dryck av guld, mjölk & honung, & antände under högtidliga former en väldoftande myrra som vaktats i 2000 år av okränkbara väsen i ett utomjordiskt paradis enkom för detta tillfälle. Men lille Stephen reagerade inte väl på den brända kådan, utan fick en allergichock som nära nog tog hans liv. Vetenskapen har sedan dess försökt hitta ett samband mellan spädbarn & helig myrra, men dessvärre har resultaten i stort sett helt uteblivit.

744



Häromsistens (proviant):
Den skulle kunna ha tävlat i klassen världens sämsta broccoligratäng & placerat sig hedervärt. Förvisso teoretiskt fulländad, men väl implementerad & satt i livet blott ett smaklöst eko som studsade mellan väggarna i grönt & senapsgult: ”wöt?”, ”wöt?”, ”wöt?”.

Häromsistens (serier):
Tvingade mig igenom senaste Dexter-säsongen, sista hälften var direkt plågsam. Andra säsongen Sherlock motsvarade däremot (& äntligen) förväntningarna.

Häromsistens (gestalter):
Månen, Jupiter & Venus ställde upp en rak trebackslinje mot kvällshimlen. Månen & Venus tappade positionerna i takt med mörkret & lämnade till sist en oändlighet av yta i mitten. Tyckte nästan lite synd om Jupiter, som oavsett om den stöter eller faller kommer bli helt överspelad.

743

20120301

742



Dear February,

Korta versionen:
Som januari (men allt stod still).

Långa versionen:
Nya insikter. Nya besvikelser.
(men hey, februari är februari)
Så plötsligt under eftertexterna, en anstrykning av VÅR!
Signalsubstanserna bah: :)))))
Det kommer bli bra det här.
Robert Rosén (5+12).
Fastnade inte för Cocteau Twins (nu heller).

Har fått ett par minuters sol idag så vi tar det en gång till:
Det kommer bli bra det här.

Soundtrack:
Återblickade till det här old school smurfpianot & den här 303:an, svängde förföriskt på höfterna till denna samt dagdrömde till den här.

Rating:
1,9 (with a bullet)

Nonsensically yours,
C.A.R.L.