20121031

872




Tandläkaren noterade en aning slitage & undrade om jag gnisslar tänder om nätterna. Gör inte det, men har sedan dess observerat ihopbitna käkar vid till exempel stress/leda/koncentration/argsinthet/grubblerier/rådvillhet. Och senast jag hade ett hål var Ingvar Carlsson statsminister.

(de kollade blodtrycket också, 120/71, vilket tydligen skulle vara helt OK)


Ett telefonsamtal om sånt man bara läser om, sånt som alltid händer någon stackare man aldrig känner till.


’88-versionen av This Is England rullar tydligen igång på SVT i veckan. Aningen bättre/mindre dålig än ’86:an som tappade för varje sekund (pga av obalanserade förväntningar). Även denna gång bör man stålsätta sig inför ogenerade produktplaceringar & det kolossala störmomentet i att engelsk arbetarklass går omkring i krispiga nya kläder varje dag.


Fem timmar dokumentär om spanska inbördeskriget senare: inte helt okomplicerat.


Har däremot inte gett upp hoppet om ’90-versionen av TIE som den naturliga uppföljaren till filmen (engelsmännens ’90-sommar kan något förenklat sägas motsvara vår ’94-dito, med nationell fotbollsfeber osv). Ett tidstypiskt soundtrack till det så kan vilken förmiddag som helst försvinna i reaktionära danskonvulsioner.


Zzzzzzz... Alla -ismer är sociala konstruktioner.


En igenomträngande doft av nyfriterade munkar sträckte ut sig över centrala Skövde. Saliverade okontrollerat & togs över av irrationella tankar om att trä armarna fulla av dem; ifrån handlederna upp till armhålan, runt midjan, låren, halsen. Helt inklädd ligga på rygg & donut-kannibalisera mig själv.

Räknade även på hur många donuts jag skulle få för värdet av en inväxlad tur-&-retur-biljett på Sde-Sthlm. Men vem skulle administrera ett sådant utbyte i slutändan? SJ?


Kalla läppar, kalla fingrar.


Samtidigt i Rum 205: Tropic of Cancer, Blouse, Led Er Est, Chelsea Wolfe, Austra, The Soft Moon, Daedelus, High Places, med flera.


Och ja, just det...död åt Halloween!

871



Håller på med en spellista där alla låtar som någonsin refererats till här, explicit eller implicit, är med (i baklänges läsordning, om jag nu ens kommer ihåg dem & att de överhuvudtaget finns tillgängliga på Spottan vill säga).

Dock, några funderingar gällande grundläggande regler:

1> Om en låt dykt upp två eller fler gånger? Ska jag ta med den (i) enbart den sista gången?, (ii) enbart den första?, eller (iii) varje gång den förekommer?

2> Om ett band förekommer utan någon specifik låthänvisning. Ska jag (i) ignorera helt & hoppa över, eller (ii) ta en ur katalogen som känns kompatibel?

3> Om en låt jag känner avgrundsdjup avsky inför tittar förbi, till exempel som i 826 med sommaren som genljöd av citronträd. Måste då aset i fråga (i) vara med & ofreda? Eller får jag (ii) lägga ett subjektivt veto om den upplevs bära alltför stor ’negativ vikt’?

20121030

870



Ett j-a brödgäng ifrån Södertälje senare & ännu ett dödsbud. Come, letargiskt tillstånd, come.

Morgonen efter i tågmiljö. Sölar gratiskaffe & kan inte bestämma mig för om människan i sätet bredvid luktar gott eller inte. Har tre böcker & ett glossigt magasin men är för trött för att läsa, för pigg för att dåsa, för uttråkad för att fokusera, för nedstämd för att segla iväg & spellistan som rullar i mp3-spelaren känns obalanserad & högst otillfredsställande. Går igenom säsongen i skallen & kommer fram till att vi tappat fem pinnar på övertid, & tagit fyra.

Naken-Janne. Vem var han? Lämnade han något avtryck? Var det värt det?

Med en kvart kvar kommer slumret & tusentals bioelektriska kopplingar tänder upp stjärnhimlar på hornhinnan. En kör ifrån ett gammalt grekiskt drama, strandad i hypnagog drömtid, brölar högtidligt:

- O, Morfeus! Dina söners solskuggor över himlavalvet i eldfängd orange & elektriskt gnistrande blå, lätt stroboskopiska men framförallt rättvist fördelade - där varje frekvens ges EXAKT samma utrymme, i millisekunder räknat.

I övrigt: kvalitetssällskap, långkalsonger, lego, Waldrop, mumintroll, en närmast perfekt Bookie Toast, färre räkningar, perspektiv, generationsdiskrepanser, ställklungor.

20121024

869



Genom ventilationen porlar Amatriciana-impulser & köttet krejvar med en överrumplande styrka (inlindade skrik om lunchtimmen to come fortplantar sig igenom munhåla, lungor, magsäck, tarmsystem & ljumskar). Begäret är ej så mycket ett sug, mer en spasm.

Oh, what else? Död åt vintertid!

20121023

868



» Överlag: låg anspänning, men med viss temporär nerv.

» Livscoacheriet fortsätter att helt utan självkritik springa igenom samtiden & utlova snabbfixar & genvägar. Som ett jävla billarm ingen stänger av.

» Det är för hemskt det här med krig & elä...OMFG! CARINA BERG GÅR TILL EN KONKURRERANDE KANAL!

» Såg gamla kort & filmer på lilltjippen & är helt bebissjuk nu. LÅNA MIG EN BEBBE NÅGON! Åh, en liten mjuk en med dallrande kôrvalår som ligger & snusar på armen. Så fort den börjar skrika lämnar jag tillbaka den. Honest!

» Apropå lilltjippen så berättade han om det tuffa livet som ’barndetektiv’ (han & en kompis har en detektivbyrå på dagis). De hade undersökt ett väldigt mystiskt ljud & upptäckt att det var utomjordingar som sköt mot jorden. Vi sprang för livet, pappa!

» Var är Stina Nordenstam?

» Tack vare Twittan vet jag nu att Q1 är det dominerande födelsekvartalet för spelare i både Premier League & Allsvenskan, 27% respektive 29%. Tack Infostrada!

» Cravings för dagen: en skadefri Dick Tärnström, bebisar, espresso, tobak, Chelsea Wolfe, pastarätter med vitt vin i, Lisbeth Åkerman, en Europa League-skräll, kramar & rugby.

867

20121019

866



vecka 42 med Xiu Xiu
(& kommentarer i cirkulation)

(i)
that's a heart that you made
that's a heart & the both of you made it
that's a heart that you made
I won't rest until I break it

Tycker det är rätt snyggt med '30-plus-rynkor'. På andra. De egna begynnande kråkfötterna däremot...aj...varje gång man ser sig i spegeln blir man så brutalt medvetandegjord om att man är en biologisk organism & så fullständigt, fullständigt nedbrytbar.

*fosterställning*


(ii)
ninety-three pounds, fetish guilt
grip the swan’s neck
& twist it, twist it, twist it, twist it

Blir fan mörkrädd av sökord. Är det inte kåta gamla tanter & hundar så är det ’stoppa kuken i kräks’. Typ.


(iii)
picture a heart like an apple cart
marching faithfully, never has to halt
& when it does it will be because he ran out of love
when it does it will be because he ran out of love

Gaddningar är inte min starka sida men jag tycker du ska ha tribaler. Typ överallt - ifrån tårna upp på halva halsen. Det ska se ut som om du tappat upp ett tribalbad & soakat i. Tror det här med tribaler kan bli stort.


(iv)
all that you left you left for someone
all of this hurt that's wilted off
all this relief, it's the oddest thing
OMG, OMG, OMG

Jag hör Hasse Aros röst, & han är naken det hörs.
Han låtare betydligt magrare än vad man kan tro.

20121018

865

864

20121017

863



reservplan: gudomlig status

Som allsmäktig gud skulle jag regelbundet hålla öppna audienser, typ varannan torsdag. Rättrogna skulle få knäböja vid min tron & ställa sina värdsliga spörsmål:


- En arbetskamrat påstår att Ers Gudomlighet egentligen är en social konstruktion samt intellektuellt förnuftsvidrig.
- Er kollega sniffar kontorsstolar & tar på sig själv när ni andra har gått hem för dagen. NÄSTA!


- Ers Gudomlighet, jag tycker att fläskkotletterna ifrån ICA Maxi mest smakar hormoner nuförtiden.
- Låt dem puttra med lite äpplecidervinäger. NÄSTA!


- Ers Gudomlighet, säg mig, finns det verkligen ett paradis?
- Som incitament, definitivt! NÄSTA!

862



direkta/indirekta/kidnappade

över telefon
- Men varför?
- För att idiotin alltid har högsta precedens. Det är en universell lag, eller borde åtminstone vara.

via sms
> Berätta om det bästa sättet att överleva!
< Det finns egentligen inget. Man måste hitta sitt opium – något som distraherar ens relation till verkligheten så att man slipper se tingen som de verkligen är.

vid köksbordet
- Pappa, varför är månen hel ibland & halv ibland?
(förklarar så pedagogiskt jag kan där kökslampan är solen, en tallrik med yoghurt får vara jordklotet & en kaviarmacka månen)
- Jaha...men faktiskt, kanske den SPRÄNGER ut bitar i rymden!? Och sen blåser den upp sig med sånt som den är gjord av?
- Mmm.

via twittan
> I kombo m att jag varit avtrubbad i tankarna i 3 dygn undrar jag om sug efter torrostade jordnötter o avtrubbade tankar har ett samband?
< Känner inte till ngt, men forskningen kring sambanden mellan nötter & kognition är dessvärre hopplöst eftersatta.

ifrån annan blögg
> Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?
< Inkastad i huvudet på Che Guevara liggandes i en inhängnad av gulsvartrandig varningstejp med texten ’cirkulera, här finns ingenting att se’. Gärna i medelhavssklimat & med havsutsikt.

via mail
> Förklara Schweiz!
< OK. Detta vet vi: ett direktdemokratiskt edsförbund som fött & gött DJ Bobo, Krokus & Pirmin Zurbriggen (dessutom lär Phil Collins bo där). Där svensken är känd för exempelvis högklassiga urverk & fin choklad är schweizaren mest känd för att riva upp parketten i sin lägenhet & odla potatis & dill.

igenom hörlurarna
> You give me half the love I need, & no more.
< Tio dollar för sjutummaren också, mind you.

i huvudet
> Vad är det du känner? På riktigt?
< På riktigt? Vet inte, har varit avstängt alltför länge...& att börja känna efter nu skulle antagligen sluta i total feckin’ disaster.

20121015

861



En helg, soft air gun-kärvar & en catwalk. En bisarr komplimang. Beställde mellisar, fick weissbier. En fredag blev lördag men fredagen dröjde sig kvar i halsen till dess att söndagen svalde både den & disken som prioriterats ner under några dagar. 2-0 gav åtminstone svar, men själv har jag inga. Regnet sköljde bort den där blicken jag aldrig förstår & Portishead bah: give me a reason to love you. Ledsen, can’t do, regnet har sköljt bort dem med

Ljus reflekteras i elfenbensportar, man ser det ifrån balkongen med en cigarett i handen, hur de signalerar bakom molntäcket. Ett patologiskt icke-vara som berättar att längst ner i havsdjupen är det alldeles mörkt, & hade man haft en kropp hade den knycklats ihop av trycket. Människomos. Na-na-nana, gröna små äpplen, det finns inga something, hm-hmm-something. O denna vardan.

20121012

860



Mellan klockan två & tre varje oktobernatt dansar de sista kungarna av Isle of Man på mitt balkongtak. Opaka skuggfigurer vars triskeler smattrar mot plåten till uppspeedade breakbeat-kollage, i desperata försök att hålla den annalkande vintern stången. Emellanåt smyger de in i lägenheten & vandrar omkring, silhuetter ifrån en annan tid, & hånar släktvapnets enda & utslocknade ben. Men jag låtsas aldrig om dem, ty man behöver inte låtsas om sådant som inte finns.

Grannarna låtsas inte heller om dem. Ett tag misstänkte jag att de låg döda i sina lägenheter då jag varken sett eller hört någon av dem på ett par-tre veckor. Jag testade att spola i kranar & dammsuga nattetid, men ingen respons. Jag morse-knackade Original Nuttah i elementen från midnatt till gryning, utan ett livstecken till svar. Slutligen borrade jag i väggarna tre hela nätter i rad, men inte en antydan till reaktion någonstans ifrån. Men så kom det upp en arg lapp i porten: Ta för helvete bort luddet i torktumlaren efter dig! Nästa gång ringer jag polisen, hör du det din jävel!?!

Ah, de lever! Och tillade i en strategisk passiv-aggressiv manöver: Det är de nyinflyttade i trappa A! De borrar om nätterna också!

859



(26/73) Half A Person

Kungslena, 1979
Som barn hörde jag en äldre släkting berätta om hur hon i hela sitt liv fått veta att hon var ful, & sannolikt skulle förbli ogift. När hennes syster dog vid ung ålder råkade hon höra en familjemedlem yttra: Kunde det inte ha varit den fula istället? Sextio år hade passerat, men man kunde fortfarande höra smärtan alldeles tydligt.

20121011

858



Kvällssköljer skallen med Cognac & Death Grips. Dagtid med honungste, Kleenex, vitaminer, Strepsils (ingefärasmak - för söta men ingefärapepprigheten finns där), vitlök. Ja...spännande värre alltså.



Pappa, du är den fulaste mannen på jorden!



OK, så har det blivit dags att annonsera årets nobelpristagare i litteratur. *stålsätter mig inför den generiska folkstormen om att Astrid Lindgren borde haft det*



OMG! It’s a floating cup! For the love of Yahweh, make it stop!



Vänta! Jag ser något vid horisonten! En grupp skäggiga män...de sitter i ring med bar underkropp & spegel i handen. De undersöker sina köttiga rövhål. Fingrar, skärskådar, grubblar.

857



Fastnade framför The Day After Tomorrow när-det-nu-var. En högst medioker rulle, men med fina moln. En ny istid anlände, vilket fick mig att minnas den senaste, runt 1987 någon gång, då jag precis som Jake Gyllenhaal väntade ut det värsta på ett bibliotek.

Vi höll oss vid liv på kexchoklad, burkärtor & smältvatten; en deckaravdelning i lågor höll oss varma. De som skämtade om att det var så kallt att man var tvungen att ha isbitar i fickorna för att hålla värmen fick stryk & slängdes ut till vargarna. Om kvällarna höll vi varandras händer & sjöng amid concrete & clay/& general decay/nature must still find a way & bah: shit vad mysigt vi har det!

En dag tittade Dennis Quaid in & sa att kusten var klar & att vi kunde gå hem. Våra knutna nävar mot en isblå himmel, i taktfast skall:
U! S! A!, U! S! A!, U! S! A!

20121009

856


855



Första gången jag hälsade på grannen i porten bredvid stirrade hon mig stint i ögonen, satte upp ett klandrande pekfinger & meddelade:
- Jag litar inte på någon! Alla ljuger & stjäl!

En bil åkte förbi, alldeles för fort. Grannen skriade upphetsat:
- Jag har minsann polisanmält den där en gång förut!

Efter det kallade vi henne Maggot Death.

854



Le Septembre,

Korta versionen:
O Jerusalem?

Långa versionen:
Var det inte nu man skulle börja dö inombords?
Blev 15 dagar semester istället.
Konsumerade en oktett filmer. Eller var det egentligen fem? Eller tjoget jämnt?
Hittade den perfekta tjockare-men-inte-för-tjock-tröjan för mellanväder (men den skeppade inte till Sverige).
Ett i slummer & glukossirap nedsänkt smurfpiano (förleddes tillbaka till den drömvärld jag ofta minns som helt carefree).
7 4 2 1 12-10.

Uttal:
Circumference.

Soundtrack:
Den här, den här & den här.

Rating:
3,8

Regnans in Excelcisly yours,
Toys Lie Fed

20121004

853



Det sägs att under Skatteverkets lokaler i Solna finns ett underjordiskt system av tunnlar & bergasalar stort nog att hysa en mindre stad. Därnere är det tänkt att Skatteverkets tjänstemän & andra seniora branschkunniga ska överleva undergången.

Under hundratalet år har myndighetens lärde uttytt det hemliga chiffer som finns inneboende i de svenska skattetabellerna, matematiskt inkodade förutsägelser om historiska händelser & den yttersta domen. Exempelvis lär Skatteverket redan under sent 60-tal ha känt till att wokpannan skulle bli årets julklapp 1990, medan 00-talets inredningsboom nämndes i interna PM 1978. Inte heller blev någon säkerhetsklassad person på myndigheten särdeles överraskad av Björn Ranelids kvalsuccé i Melodifestivalen nu senast.

Anyway, sedan de fann att det kommer vara skattebyråkrater som regerar världen efter den yttersta dagen så tränas personalen i domedagssimulatorer med tusentals permutationer av scenarier (både med & utan zombies), samtidigt som de förbereder potentiella eftertiders in natura-tabeller: för vad är en burk vita bönor i tomatsås värt i en specifik kontext? En kvadratmeterstor täppa med gräslök? Ett bilbatteri? Gummistövlar i storlek 42? Hårspray? Sillspad? Alla dessa detaljer för att kunna äntra det post-apokalyptiska Sverige redo att regera, 100% taxeringsberedda.

20121003

852



Apropå mayakalendrar & tokerier om att jorden skulle gå under 2012.
Vi tar det en gång till: det_stämmer_inte.

(Dessutom gick jorden under redan 2007.)


---
vilket för mig osökt in på:
årets singel 2007

851



...but is it art?

20121001

850

Illustrerade ord:
Varumärkesultra