20130419

946



- Vad tänker du på?
- Inget speciellt.
- Jo, säg...
- Mmm…ett litet vitt, putsat egnahemshus med en röd cylinderhatt av plåt till skorsten. En hög, kanske uppåt två-&-en-halv meter, helt omgärdande häck runt en prunkande grön fruktträdgård som under blåsiga höstsöndagar vadar i slocknade, orangegula löv. Det sägs att någonting dog där en gång, men vad eller vem & under vilka eventuella omständigheter är det ingen som minns. Och inomhus finns ett rum helt tapetserat med hundratals svartvita journalbilder som var & en bär på en berättelse om hur lätt vi går sönder.

(soundtrack)

20130413

945



Städade badrummet & tänkte passa på att röja upp lite under badkaret då bläckfisken ändå inte synts till på ett par veckor.

Ibland korsordstidningar, ihopknycklade ölburkar, skålar med svampiga hinnor av intorkad dipp, en oändlighet av tuber med återfuktande krämer, tomma ciggpaket, en uppblåsbar tentakel et-feckinmutha-cetera låg ett färdigfrankerat brev med en pastellskrikande post-it på:

Lägg det här på lådan är du bussig!

Cheers,
Lærke

Med tanke på att kuvertet inte var igenklistrat, & ett plågsamt minne om när SÄPO knackade på med en husrannsakan & ställde frågor om en väpnad kamp för att göra Sverige till en dansk kronkoloni, så öppnade jag av rent korrespondenshygieniska skäl & hittade...

...en kupong ifrån en filmtidning gällande en tävling där man kunde vinna ett års förbrukning av baconsnacks:

Favoritfilm: 
SNABBA CASH SÅKLART!!11!

Motivering (max tio ord): 
JOEL KINNAMAN!
JOEL KINNAMAN!
JOEL KINNAMAN!
JOEL KINNAMAN!
JOEL KINNAMAN!


20130411

944



erratics

.
Sölade i mig en sista mugg kontorskaffe på åtminstone ett par månader & stod en smula handfallen över att en situation med lågkvalitetskaffe kunde upplevas som delvis nostalgisk.

(iofs, med åtta extra styrketryck var det faktiskt helt OK (& vid en jämförelse betydligt bättre än exempelvis Pressbyråns svärtade vatten (de borde för övrigt ha en liten knapp för extra starkt (eller kanske en ännu mindre för extra-extra-extra starkt? (en knappt förnimbar en? (please?))))))

.
Soundtracket till mitt liv just nu. Så hysteriskt bra. Och så hysteriskt irriterande att albumet sålt slut i vartenda jävla format innan det ens skeppat.

.
Åhå, så de tror sig ha hittat en signal som kan vara mörk materia?

.
Det börjar bli väldigt mycket om låtsashet, & semiotiskt tycks det mer & mer gå åt att konceptualisera ett täcke att gömma sig under när det passar.

.
Varje sensationellt-bra-över-tid-album måste klara headphone-provet. Något förenklat kan man säga att ett lyckat hörlursprov är för klassalbumet vad en hög aktivitetsnivå är för frontalloben.

.
Saknade betongen på Råsunda & hamnade bredvid en gubbe som fått för sig att hans 90 minuters konstanta gnällande hade ett potentiellt värde för mig. Sista 30 funderade jag på att strypa honom. Borde kanske ha gjort det.

.
Med en skarp gräslukt som fortfarande ett dygn efteråt var högst närvarande snurrade jag ett varv på parketten. Såg förmodligen ut som en idiot, men det kändes bra.

---

target the ones with the slow reactions

20130410

943



Det är i princip omöjligt att klämma ur sig ens det minsta, mest meningslösa inlägg. Det har sina orsaker men kortfattat kan jag avslöja att första april passerade & att jag gick på Boards of Canada-hoaxen.

Svarar i brist på annat på en enkät vars målgrupp jag inte tillhör. Och för att förstärka känslan av mal placé, eller om det var för att tillföra ett mått av preussisk disciplin, får jag enbart svara med streck:

1 Ljudbok eller bok i handen?
2 Pocket eller inbunden?
3 Påhittat eller verklighetsbaserat?
4 Harry Potter eller Twilight?
5 \Fantasyvärld/ eller /vår värld\?
6 Kindle, iPad eller annat?
7 Låna eller köpa böcker?
8 Bokhandlar eller online?
9 Ensamstående bok eller |trilogi|?
10 Tjock bok eller kort bok?
11 Romans eller action?
12 Mysa under en filt eller steka i solen?
13 Varm choklad eller latte?
14 Läsa 'recensioner' eller bilda egen uppfattning?

enkät härifrån