20130630

957



recap-sekvens

En korianderliknande eftersmak bredvid en vägg som bar upp resterna av ett gammalt gymnastiksalsgolv. Sedan kom midsommarnatten & jag hoppade smidigt/kravlade mödosamt över sju tunnelbanespärrar & sov med sju sorters tomma ölflaskor under kudden. Vaknade drömlös med nackspärr.

Rycktes upp ur handlingsförlamningen av en akut rave craving & väntade ut de två till tre kilometer det tar att springa igenom den initiala smärtan samtidigt som balkongspindeln på två veckor närmast tredubblat sin storlek.

Ifrån en sak till en annan: vattenkamrarna i Hohenschönhausen.
Sitter ångesten kvar i betongen? Är det isåfall en jämnt fördelad fernissa som strukits över cellernas innerskal? Eller mer en scatter plot med blobbar av självlysande gelatinmassa? Som pyr om nätterna, fixerade i egna stjärnhimlar?
*you & I/chasing the light*

Eller som Wengan textade:
Regnet förstör min groove

20130619

956



->
30 minuter spikmatta utan radio/TV/musik/bok:

->
Vidareassociationer kring Juche-ideologiska spörsmål landar förvånansvärt ofta hos Ahnenerbe & annan SS-esoterisk bosch.
*förutsätter att det handlar om väsensretorisk kompabilitet*

->
Kraftwerk annonserar att ett nytt album är på ingång? Är det inte dags att erkänna att det har gått trettio år sedan det senast gjordes någonting intressant under den monikern?

->
I San Francisco mappas hur ett specifikt protein kan vara drivande i att bilda långtidsminnen. Samtidigt i en annan del av världen googlar någon ”kuken i röven på sig själv” & hamnar här.

->
Gjordes det inte någon film om Black Dahlia-fallet för inte alltför längesen? Som skulle vara bra? Eller var det att den var kass? Eller hur var det? Anyway, själv förväxlar jag i princip alltid Elizabeth Short med Elisabeth Shue.

->
I heard that Elizabeth Short came back to Los Angeles. She wasn’t wearing black anymore but she still had a secret, she said. She told me: “Now, smoke reverses back into the cigarette”.

->
Unsere Mütter, unsere Väter blev till det klämkäckt schlagerklingande Krigets unga hjärtan på svenska. Har SVT återuppväckt en gammal översättningsmumie ifrån 80-talet (det sista stora årtiondet för stolliga titelöversättningar)?

->
Blade Runner -> Svarttaxi till Tannhäuser Gate
Cannibal Holocaust 2 -> Nu grillar vi farsan igen!
Pulgasari -> Cirkelresonemang i Pyongyang.
*stolleöversätter*

->
Senaste Lust for Youth-albumet rullar på repeat & låter på några specifika ställen extremt New Ordrig, men utöver det kan jag inte komma på vare sig något vettigt att käka till lunch ELLER vad jag ska ta med för bok på tåget imorr’n ELLER vilken TV-serie jag ska sträckse härnäst ELLER om jag ska chansa på att inte ta med några långbyxor & riskera att stå där med skägget i brevlådan om det blir kallt ELLER om jag är mest sugen på Bernard eller 77 Lager ELLER ungefärlig hållbarhet på maltvinäger :O

->
epilog
- Tjena, vill beställa en "All Work & No Play Makes Jack a Dull Boy".
- Jaha, det är du…vad ska det vara på?
- Rå lök, champinjoner, skivade tomater, fulräkor, vitlök, svartpeppar, cayennepeppar & en shitload av ost.
- Tio minuter.

20130614

955



Jaha, så under hösten/vintern är det alltså en ljus, på gränsen mot pastellig, blå som gäller? Och fortsatt dubbla monk straps? Dock, diverse nyanser av grått planerar en storoffensiv, vilket passar mig & den officiella hållningen av willingly anonymous alldeles utmärkt.

Högerhänt & vänsterfotad. Efter ett besök hos optikern tydligen även högerögd.

Dessa namn på pizzor. Vill någon endaste gång kunna beställa en All Work & No Play Makes Jack a Dull Boy utan att behöva förklara mig.

Ett avmätt skrammel av spärrar som passeras. Rullband ner i underjorden. Repiga solglasögon. Rivsår. Himlavalven faller. En basnot av patchouli skär igenom berget som ett lågfrekvent ummm & försvinner sedan i blåmetallisk ånga upp igenom grillgallret. Solvägg under skatfötter mot tunn plåt & ljudet som gett dem dess namn: pica-pica-pica-pica-pica-pica.

when your elders forget to say their prayers
take them by the legs & throw them down the stairs


954



Justin Timberlake gästbloggar:

Hej, jag heter Justin.
Jag gillar julen & jag tror att julen gillar mig.

20130603

953



(29/73) There Is a Light That Never Goes Out

Norra Italien, 1983
Ifrån en trampbåt på Gardasjön ser min onkel & hans danska kompisar ut att bära kroppsnära kläder av röd latex där de sitter mitt i solen kring strandbarens runda bord & fördriver tiden med alkoholkonsumtion & kortspel. Föregående dag med motsvarande aktiviteter brände deras skandinaviska skinn sönder & samman, så nu har de rustat med solhattar samt dränkt in sig i en starkt kokosluktande olja som gör huden helt reflekterande i det starka solljuset.

(& på strandbarens jukebox valde jag den här varenda gång)

20130601

952



Femte kapitlet av 2013 är officiellt avslutat (men ännu inget av de där ögonblicken att vilja leva ut resten av sitt liv i).

form
uttänjd ellips.

temporalitet
krökt.

produktplaceringar
kattmynta? Lucky Strike? andetag? Paul Smith? quesadillas?

stämning
hälften ambient/hälften Black Lodge1.

motsvarighet
alkalisk lösning.

1 Typ The Cruel Practice of Art. Spekulerar i att det är vispandet & Coil-vibbarna som gör att den så snabbt absorberas i tungt draperade rum. I ögonvrån dansar den långsamt & barfota över sicksack som så småningom förlorar kursen mellan de två parallella linjerna & droppar till en tredje, fjärde och så vidare. Ett visuellt kinesiskt dropp, där varje kursförändring ökar droppens densitet exponentiellt till dess att den slutligen bryter nacken av sin iakttagare.

(en timme juni så här långt: vaniljsmak i munnen, The KVB mot trumhinnorna, röksug i hjärtat, bomull mot kroppen, ett sms i telefonen)