20121004

853



Det sägs att under Skatteverkets lokaler i Solna finns ett underjordiskt system av tunnlar & bergasalar stort nog att hysa en mindre stad. Därnere är det tänkt att Skatteverkets tjänstemän & andra seniora branschkunniga ska överleva undergången.

Under hundratalet år har myndighetens lärde uttytt det hemliga chiffer som finns inneboende i de svenska skattetabellerna, matematiskt inkodade förutsägelser om historiska händelser & den yttersta domen. Exempelvis lär Skatteverket redan under sent 60-tal ha känt till att wokpannan skulle bli årets julklapp 1990, medan 00-talets inredningsboom nämndes i interna PM 1978. Inte heller blev någon säkerhetsklassad person på myndigheten särdeles överraskad av Björn Ranelids kvalsuccé i Melodifestivalen nu senast.

Anyway, sedan de fann att det kommer vara skattebyråkrater som regerar världen efter den yttersta dagen så tränas personalen i domedagssimulatorer med tusentals permutationer av scenarier (både med & utan zombies), samtidigt som de förbereder potentiella eftertiders in natura-tabeller: för vad är en burk vita bönor i tomatsås värt i en specifik kontext? En kvadratmeterstor täppa med gräslök? Ett bilbatteri? Gummistövlar i storlek 42? Hårspray? Sillspad? Alla dessa detaljer för att kunna äntra det post-apokalyptiska Sverige redo att regera, 100% taxeringsberedda.