20121031

872




Tandläkaren noterade en aning slitage & undrade om jag gnisslar tänder om nätterna. Gör inte det, men har sedan dess observerat ihopbitna käkar vid till exempel stress/leda/koncentration/argsinthet/grubblerier/rådvillhet. Och senast jag hade ett hål var Ingvar Carlsson statsminister.

(de kollade blodtrycket också, 120/71, vilket tydligen skulle vara helt OK)


Ett telefonsamtal om sånt man bara läser om, sånt som alltid händer någon stackare man aldrig känner till.


’88-versionen av This Is England rullar tydligen igång på SVT i veckan. Aningen bättre/mindre dålig än ’86:an som tappade för varje sekund (pga av obalanserade förväntningar). Även denna gång bör man stålsätta sig inför ogenerade produktplaceringar & det kolossala störmomentet i att engelsk arbetarklass går omkring i krispiga nya kläder varje dag.


Fem timmar dokumentär om spanska inbördeskriget senare: inte helt okomplicerat.


Har däremot inte gett upp hoppet om ’90-versionen av TIE som den naturliga uppföljaren till filmen (engelsmännens ’90-sommar kan något förenklat sägas motsvara vår ’94-dito, med nationell fotbollsfeber osv). Ett tidstypiskt soundtrack till det så kan vilken förmiddag som helst försvinna i reaktionära danskonvulsioner.


Zzzzzzz... Alla -ismer är sociala konstruktioner.


En igenomträngande doft av nyfriterade munkar sträckte ut sig över centrala Skövde. Saliverade okontrollerat & togs över av irrationella tankar om att trä armarna fulla av dem; ifrån handlederna upp till armhålan, runt midjan, låren, halsen. Helt inklädd ligga på rygg & donut-kannibalisera mig själv.

Räknade även på hur många donuts jag skulle få för värdet av en inväxlad tur-&-retur-biljett på Sde-Sthlm. Men vem skulle administrera ett sådant utbyte i slutändan? SJ?


Kalla läppar, kalla fingrar.


Samtidigt i Rum 205: Tropic of Cancer, Blouse, Led Er Est, Chelsea Wolfe, Austra, The Soft Moon, Daedelus, High Places, med flera.


Och ja, just det...död åt Halloween!